Hyvää Mangapäivää!

09.09.2009 Tri Tuomio

ALIC_0109_lrInuskin lopusta tuttu Yookailla on asiaa -palsta siirtyy tälle vuosituhannelle. Samalla sen ilmestymistiheys ja interaktiivisuus moninkertaistuvat. Jatkossa Yookai lupaa mekastaa mangan ohella myös muista otakuja kiinnostavista aiheista, kuten esimerkiksi tamperelaisista japanilaisravintoloista.

Mangarintaman ajankohtaisin tapahtuma on ilman muuta Helsingin 24. Sarjakuvafestivaalien yhteydessä järjestettävä Mangapäivä, joka lauantaina 12.9. valtaa Tennispalatsin Bio Rexin ja Kirjasto Kympin. Egmont näkyy paikalla ihan mukavasti:

Egmontin mangatiskillä päivystävät Yookai, Raisuli ja bishie-vastuussa oleva Luca. Tatuoidun Hirviön fanit joutuvat marssimaan Glorialle, sillä kuvitettu könsikkäämme väijyy länkkäriosastollamme sekä lauantain että sunnuntain. Alennuksia lienee tarjolla, mutta tinkimistä ei ole kielletty. Uutuuksina tarjolla mm. Yuu Watasen (Fushigi Yuugi) Alice 19th osa 1 ja Vampire Kisses osa 3. Kaikki muut mangasarjamme ovat tyrkyllä niin painotuoreina kuin mahdollista.

Yookai on sen verran kokenut cosplay-tuomari, että lienee siinä puuhassa tälläkin kertaa. Katsojia saliin mahtuu reilut 600, joten ramppikuumetta saattaa olla ilmassa. Jännittävä Yookai koheltaa helposti, joten yleisölle saattaa olla komediaa tarjolla. Palkinnot ja kunniamaininnat toivottavasti löytävät oikeimmat mahdolliset osoitteensa.

Cosplay-kilpailun jälkeen Yookai kipittää ohjelmanumeroon, joka kantaa nimeä Julkistusuutisia. Tämä ohjelma vedetään läpi yhdessä Punaisen Jättiläisen Antti Grönlundin kanssa, joten komediaa ja komeita miehiä tarjolla. Okei, komeat miehet voidaan unohtaa. Sen sijaan tarjolla on uutuussarjojen esittelyä, julkistuksia (ehkä) ja pohdintaa mangakustantamisen nykytilasta. Kysyäkin saa, jos aika riittää.

Yookaita itseään kiinnostavin ohjelmanumero lienee päivän päättävä Fukushima vs Tanemura (klo 19-20), jossa Johanna Kunttu etsii Egmontin hittitekijöiden teoksista aikuisempiakin sisältöjä. Jänskää! Yookai kököttää eturivissä, ellei Raisuli pakota ”oikeisiin töihin”, eli myyntipöytää purkamaan.

Mangapäivän voi siis aloittaa Egmontin myyntipöydän mangaherkkuihin tutustumalla ja päättää kuuntelemalla luentoa kyseisten herkkujen ravintoarvoista. Ei hullumpi lauantai!

Ja käykää ihmeessä tarkistamassa meininki Gloriassakin!

Avainsanat