Tampere Kuplii taas – Tri Tuomion tärpit

11.03.2016 Tri Tuomio

Tampere Kuplii 16.– 20.3. jo kymmenettä kertaa. Keskitymme tärpeissämme perjantaihin ja viikonloppuun. Ohjelmaa on silloin enemän, joten valintojen vaikeuskin keskittyy vapaapäivien tuntumaan. Arki-iltojen ohjelman läydät täältä.

Vuoden 2016 Tampere Kupliin akateemisen osuuden käynnistää vähemmän akateeminen tunti, sillä vuoden 2016 Sarjakuva-Finlandia löytää silloin loppusijoituspaikkansa. Heli Sutela sijoittaa ja perustelee. Tri Tuomion suosikit ovat Tommi Musturi ja Ilpo Koskela. Selkeää suosikkia listalta on vaikea löytää, joten jännäksi menee. Perjantaina kello 11–12 tämä jännitys siis huipentuu. Tapahtumapaikkana toimii Tampereen yliopiston pääkirjasto Linna ja sen Väinö Linna -sali. Ei tarvitse ujostella akateemista sijaintia. Sarjakuvaharrastajille löytyy kyllä tilaa, eli sali ei ikävä kyllä ainakaan aikasempina vuosina ole ollut täynnä journalisteja.

Sama sali kello 14:30–15:15 tarjoaa Laura Antolan esitelmöintiä aiheesta
Battle of New York, Age of Ultron ja Civil War – Supersankarit yhteiskunnan asialla. Tämä esitelmöinti uusitaan lauantaina Tampere-talon Sopraano-salissa kello 11–12. Keskustelulle on silloin paremmin aikaa, mutta potentiaalisia päällekkäisyyksiä vähemmän.

Lauantaina tapahtuma käynnistyy toden teolla ja ohjema keskittyy Tampere-talolle ja sen lähiympäristöön. Lauantailta vinkkailemme muun muassa Eino Leinon Helkavirsien sarjakuvasovitusten tekijöiden sessiota. Pääjehuna häärii Suomi-Korkkareistakin tuttu Petri Hiltunen. Kello 13 Studiossa tämä. Tätä ennen Siina Vieri esittelee Image Comicsin vuoden 2015 tarjonnan. Lisätään tärppeihin. Kello 12 Sopraanossa.

Supersankarien ystäville vinkattakoon myös Kapteeni Napalmi -albumin julkistus Julkkarilavalla kello 12:30. Supersankarisarjakuvaan osallistuminenkin on mahdollista! Kapteeni Kuolion ensi kesän seikkailua valokuvataan livenä tapahtumassa. Kello 14 infopisteelle mars, jos pahamaineisen alkemistin jahtaaminen leikisti ja sarjakuvassa esiintyminen oikeasti kiinnostavat.

Tärkein kaikista tärpeistä on luonnollisesti myyntipöytäsali! Se löytyy Sorsapuistosalista ja palvelee asiakkaita lauantaina kello 10–18 ja sunnuntaina kello 11–17. Tulkaahan ostelemaan sarjakuvia meiltä ja muilta! Vilkaiskaapa myös pienlehtiosaston tarjonta. Sieltä saattaa löytyä tulevaisuuden supertähtiä uransa alkuvaiheessa! Tampere-talon kartan löydät täältä.

Ja ohessa vähän esimerkkiä myyntipöytämme annista. Jos ei mutkia ilmaannu matkaan, niin nämä ehtivät mukaan:

PjaF01162_jpgAsterixKK01MN1973HM1985kansiAsterixKK02LL0116_2TexKir33

Sunnuntain ohjelmasta nostettakoon esiin Kapteeni Kuolion juuria valaiseva esitelmä kello 14 Sopraanossa. P. A. Manninen on armoitettu sarjakuvatietäjä, jonka ohjelmanumerot kuuluvat aina tapahtuman hykerryttävimpiin. Suora lainaus ohjelmakuvauksesta lupaa paljon: “Supersankariksikin Kapteeni Kuolio on erittäin omituinen, mutta vastaavanlaisia hahmoja löytyy myös klassisten amerikkalaisten sarjakuvantekijöiden hämärämmästä tuotannosta. Supersankaruudella on myös vaihtoehtoinen historia, josta nykyisin ollaan mielellään hyvin hiljaa.”

Harmillisia päällekkäisyyksiäkin tapahtuu. Marvelin supernaiset telkkarissa sisältää hyvät puhujat ja mielenkiintoisen aiheen. Sopraanossa kello 11. Ostetaan kuolemansäde – Stereotypiat supersankarifilmatisoinneissa houkuttelee samalla kellonlyömällä osoitteessa Opus 4.

Näiden lisäksi on tarjolla ohjelmaa muun muassa Sandmanin, Disneyn, mangan ja Ornette Birks Makkosen ystäville. Iltabileitä unohtamatta. Cosplay-kilpailu takaa sen, että sarjakuvahahmoja vilisee lähiympäristössä, eli ilmaista silmäkarkkia piisaa! Tulkaa mukaan Kuplimaan!

tamperekuplii2016_nettiversio

Avainsanat