Pikku-Luke lukee lakia aikuisillekin

11.04.2016 Tri Tuomio

Lucky Luken seikkailuille on aina tilausta kauppojen sarjakuvahyllyillä, joten tuore Status Squaw riemastuttaa varmasti runsasta määrää sarjakuvahuumorin ystäviä! Ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin tarjolla on jopa kahden Luken metkuja!

LL0116_2

Suomalaisille Lucky Luken ystäville Morrisin soihtua nykyisin kantava ja täten albumin piirtänyt ja käsikirjoittanut Achdé onkin jo tuttu tekijä. Ehtipä herra piipahtaa Tampereellakin sarjakuvafestaamassa vuonna 2007. Tämä albumi ilmestyi alkukielellä vuonna 2015, joten suomalaiset lukijat saavat teoksen tuoreena hyppysiinsä. Status Squaw keskittyy nuoren Lucky Luken seikkailuihin sivun mittaisissa huumoripläjäyksissä. Tuttuun tapaan mukana ovat myös hupaisat tietoiskut villin lännen elämänmenosta. Sarjakuvamuodossa Achde tarjoilee hienon luennon teen valmistuksesta. Tri Tuomio teen ystävänä arvostaa kyseistä strippiä aivan erityisesti.

LLSS_1

Erikoinen piirre nuoressa Lukessa on tämä aikuista lämpimämpi suhtautuminen vastakkaiseen sukupuoleen. Mielitiettykin on olemassa, mutta yritykset tehdä Joannieen vaikutus epäonnistuvat yleensä enemmän tai vähemmän katastrofaalisesti. Ehkä senkin takia aikuinen Luke ei jaksa niin yrittää…

LLSS_3

Albumin seikkailut soveltuvat Lucky Luken ystäville vauvasta vaariin. Pikku-Luke kykenee tarpeen vaatiessa toimimaan aivan yhtä esimerkillisesti ja oikeudentuntoisesti kuin aikuinen vastineensakin. Muun muassa intiaanikaverille häijy aikuinen saa tuta sekä sanan säilän että niellä keppostelun karvaan kalkin. Äitiään Luken on tosin syytä totella, sillä muuten paukkuvat pakarat. Ruumiillinen kuritus on osa kasvavan lapsen arkea villissä lännessä. Realismia ei siis unohdeta siltä osin.

Sokerina pohjalla toimii viisisivuinen kerran vuodessa ajankohtainen erikoisempi tarina, jossa aikuinen Lucky Luken tavallaan kohtaa nuoremman versionsa. Mukana menossa myös eräs Korvatunturilla asustava taho.

LLSS_4

Lucky Luken lapsuus villissä lännessä on todellakin yhtä seikkailua. Luvassa on siis kommelluksia, kepposia ja kylmää kyytiä kokevia konnia!

Status Squaw juuri nyt kirjakaupoissa ja sarjakuvakauppiailla. Lehtipisteistä albumi poistuu 11. kesäkuuta. Lähikaupan tai -kioskin lehtihyllyllä asioivien kannattaa siis kotiuttaa tämä kesälomalukemistokseen viimeistään kesäkuun alussa! Parasta mahdollista riippumatossa luettavaa!

Avainsanat