Pakoteitä arjen harmaudesta nyt lehtipisteissä!

24.03.2017 Tri Tuomio

Koska viime perjantaina keskityimme kirjakauppojen uutuuksiin, niin käydäänpä nyt lävitse lehtipisteiden sarjiskattausta juuri nyt. Tarjolla on Villiä länttä, Marvelin universumia ja toista maailmansotaa, eli jos takatalven ja kunnallisvaalien kurimus mahdollisesti ahdistaa, niin tiedät minne suunnata.

Hämähäkkimies – Spider-Man 3/2017

Perisynnin palkka! Mahtipontinen nimi kuvaa tämän numeron sisältöäkin, joka yhdistelee perinteistä maanläheistä Peter Parkerina angstailua ja kosmisempien juonikuvioiden käynnistelyä Kostajien taustatuella. Uutena hahmona kuvioihin mukaan löydetään Silkki, joka pistääkin Hämiksemme maailman kunnolla sekaisin. Musta Kissa uhkaa jäädä Hämiksen huomion suhteen täysin kakkoseksi, mutta onnistuu numeron lopussa cliffhangerin arvoisesti. Seuraavaa numeroa joutuu taas odottelemaan tulisilla hiilillä monta viikkoa – 20. huhtikuuta saakka. Hemmettiläinen! Jos haluat huumoria ja toimintaa kotiin kannettuna, niin tilaaminen onnistuu täällä!

Tex Willer 3/207

Ensimmäinen tämän vuoden värillisten Texien kattauksesta. Kolme kokonaista tarinaa ja kolme hyvin erilaista tarinaa ja taiteilijaa. Sergio Tissellin herkästi akvarellitekniikalla toteuttama traaginen rakkaustarina poikkeaa peruskuvioista kaikkein selkeimmin. Selkeä Dr. Pepper -efekti havaittavissa somepalautteissa. RanXeroxista tutun Tanino Liberatoren kansi käynnistää ilotulituksen. Seuraava Tex Willer ilmestyy 29.3., joten tämä numero kannattaa kotiuttaa pian. Jos laadukas Villin lännen viihde kotiin kannettuna kuulostaa hyvältä idealta, niin ei kun tänne tilausta tekemään!

Tex Willer Kronikka 48

Näköispainos vuoden 1979 numeroista 9 ja 10. Nyt on allekirjoittaneen relatiivinenkin puolueettomuus koetuksella, sillä nämä kuuluvat ensimmäisiin omistamiin Tex Willereihin. Yläkerran vuokralaisemme yritti osaamattoman alkoholin- ja tulenkäsittelyn seurauksena polttaa silloisen kotimme poroksi, ja herran poistuttua kuvioista eräästä komerosta löytyi muun muassa mukavasti savulta tuoksunut läjä Tex Willereitä, jotka päätyivät nuoren Tuomion sarjakuvakokoelmaa koristamaan. Melkein tuoksuvat tämän näköispainoksenkin sivut savulta, kun muistot tulvahtavat mieleen. Tex-viihteen peruskalliota ilman näin yksityiskohtaisia nostalgia-arvojakin. Seuraava näkkärikattaus lehtipisteissä 21.6.2017!

Korkeajännitys – Erikoisnumero 2/2017

Ennen suomentamattomien tarinoiden Korkeajännitys on aina tapaus vähintään keskikokoisella t:llä. Luvassa tuhti kattaus sotatarinoita: Normandian maihinnousun jälkeistä ansojen välttelyä, ilmasotaa saksalaisella ihmeaseella maustettuna, kultaisen Coltin heiluttelua ja Tigeriäkin kovemman tankin ihmettelyä nimitarinassa Leijonan merkki. Poistuu sarjishyllyiltä viikolla 20, eli syytä kotiuttaa ennen toukokuun puoliväliä.

Korkeajännitys 2/2017

Luottokattaus sotasarjakuvaa. Natseja rökitetään ympäri Eurooppaa, niin kuin hyvä on. Erityishauskuutusta tarjoavat kakkostarinan sankareiden nimet: Perry Potter ja Chalky White. Koskapa ulkonäöt eivät viittaile Tylypahkan tai Atlantic Cityn suuntaan, niin tributointia ei ole tapahtunut. Poistuu hyllyiltä viikolla 19, eli jos nämä molemmat Korkkarit noukkii haltuunsa viimeistää toukokuun alkupuolella, niin on mökkiluettavat alkukesäksi. Loppukesän lukemistoksi seuraavat numerot sitten heinäkuun pakeilla… Jos kioskilla ramppaaminen ei nappaa, niin Korkkarin tilaaminen tapahtuu täällä.

Lehtipisteistä löytyy näiden herkkujen lisäksi myös uusi Lucky Luke -albumi Luvattu maa, jonka esittelyn voit lukaista täältä!

Antoisia sarjakuvahetkiä!