Hämähäkkiversumi tulee, oletko valmis?

16.04.2017 Tri Tuomio

Marvelin universumi saattaa olla hämmentävä paikka. Sankarit tai konnat eivät ihan heti lopu kesken, ja kun pakkaan sekoitetaan vielä rinnakkaisten maailmojen sankarit ja konnat, niin johan riittää tapahtumia ja hahmoja seurattavaksi. Hämähäkkimiehen suhteen olemme juuri nyt seuraavan suuremman tarinakaaren äärellä, jonka kuluessa sankariosastoa karsitaan kovalla kädellä kautta Marvelin maailmojen. Varsinkin hämähäkkivoimia omaavat sankarit ovat helisemässä, sillä heitä huvikseen tai hyödykseen naposteleva Morlun on herännyt kuolleista ja palannut mielipuuhaansa.

Hämiksen numero 4/2017 muuten on sangen näppärä kohta hypätä seittisingon matkaan, vaikka ihan uutena fanina tai aikaisemmin kärryiltä pudonneena vanhana Marvel-jääränä. Sivuilla pyörii koherentti määrä hahmoja ja juonikuviot ovat käynnistelyvaiheessa. Ensialkuun palaamme edellisen numeron päättäneen jänskätyslopetuksen ääreen. Musta Kissa on valmis paljastamaan Hämähäkkimiehen henkilöllisyyden suorassa lähetyksessä J. Jonah Jamesonin suureksi riemuksi.

Lukijan riemuksi Jamesonin ukko joutuu nielemään tappion karvaan kalkin jälleen kerran. Tosin myös seittisankarimme arvokkuus kärsii useita kolauksia. Kalabaliikki viimeistellään Mustan Kissan ja Silkin… noh, kai sitä on pakko sanoa kissatappeluksi.

Musta Kissa muuten on selkeästi kyllästynyt toimimaan Hämiksen kainalokarkkina ja punoo omia juoniaan kuten kunnon superkonnan kuuluukin. Onko Felicia Hardy siis siirtymässä lopullisesti pahiskategoriaan? Käsikirjoittaja Dan Slott uskaltaa tehdä rohkeitakin vetoja hahmojen suhteen, joten jäämme jännityksellä odottelemaan. Luottokuvittajana jatkaa Humberto Ramos, jonka toimintakohtauksia voimme kuvata vaikkapa sanalla vinkeä.

Vinkeä on myös ratkaisu, joilla lukijat autetaan kärryille vuoden 2099 Hämähäkkimiehen suhteen:

2099 Hämähäkkimiehen osuuden on kirjoittanut Peter David ja taiteesta vastaa vanha konkari Rick Leonardi. Morlun pistää kunnolla tuulemaan ja muun muassa Kostajat saavat herralta kunnolla köniinsä, vaikka ensialkuun ovat osaamisensa suhteen kovinkin luottavaisia.

Hyppää siis kyytiin. Tarjolla on hersyvää huumoria, huimaavaa toimintaa ja hyytävää tragediaa, eli Stan Leen askelmerkkejä seurataan tyylillä ja taidolla. Ja seuraavaa numeroa jää jälleen odottelemaan varpaat jännityksestä kippurassa.

Hämähäkkimies 4/2017 lehtipisteissä 20.4.2017. Tilaajilla myös, jos posteljoonit sen sallivat. Tilaamalla Hämiksen säästät irtonumeroihin verrattuna sievoisen summan rahulia, joten ehkä kannattaa harkita tilailua, joka onnistuu esimerkiksi osoitteessa tilaa.egmont.fi/spider-man.

Avainsanat