Kovaa menoa Korsikassa

24.08.2017 Tri Tuomio

Seuraava Asterix-seikkailu Kilpa-ajo halki Italian saa näppärän lämmittelijän elokuun lopun kovakantisesta Asterix-julkaisusta. Asterix Korsikassa jakaa tulevan hittialbumin kanssa sekä matkailuteeman että välimerellisen tapahtumapaikan. Lokakuun loppua voi siis odotella lämpimissä tunnelmissa.

Ja mitä lämpimiin tunnelmiin tulee, niin niitä Asterix Korsikassa tarjoilee isolla kädellä. Mukana on useampikin aikaisemmista albumeista tuttu vierailija. Kahdeskymmenes seikkailu ja näihin aikoihin jätetyt hyvästit Pilote-lehdelle lienevät syinä nostalgiatunnelmiin. Herrat Goscinny ja Uderzo pistävät juhlan kunniaksi parastaan kautta linjan, ja kyseessä onkin yksi myydyimmistä Asterix-albumeista kautta aikojen.

Sarjakuvahuumorin oppituntina Asterix Korsikassa suorastaan loistaa. Visuaalisempi mätkintä on täydellisesti ajoitettua, mutta sama pätee dialogiinkin. Värikkäästä taistelukohtauksesta vaihdetaan puhuviin päihin taistelun taukoamatta. Mestarillinen näyte todellisesta osaamisesta.

Historiaa harrastavia hemmotellaan erityisesti Napoleoniin liittyvillä viittauksilla. Paljon painoarvoa annetaan myös korsikalaiset erityispiirteille, jotka aukeavat hyvin myös suomalaisillekin. Jäyhyys ja tietynlainen herkkänahkaisuus kuuluvat myös tämän pohjoisen kansamme ominaisuuksiin.

Myös Korsikan kasvillisuus ja maantiede saa oman osansa huumorista.

Jotenkin tekisi mieli sanoa tekijöiden olleen tavallista juonikkaammalla tuulella tätä seikkailua tehtäessä. Esimerkiksi Gallian kartta on korvattu Korsikan kartalla ja heti perään lukijalle isketään silmää Asterixia larppaavilla lapsosilla. Asterix Korsikassa hymyilyttää ja naurattaa koko kestonsa. Kestävää huumoria kovissa kansissa siis tarjolla!

Asterix Korsikassa kirjakaupoissa 30.8.2017!

 

Avainsanat