Korkeajännityksen ja viidakkoromantiikan lokakuu

22.09.2017 Tri Tuomio

Syksy syvenee ja lokakuun loppu lähestyy uhkaavasti. Tai ehkä uhkaavasti on väärä sana, sillä lokakuun lopulle osuvat Helsingin Kirjamessut varmistavat pienen viihtyvyyspiikin myös sarjakuvien ystäville!

Messutohinaa on luvassa siis sarjakuvahyllyillekin, sillä lokakuun viimeiselle neljännekselle osuu mukava kattaus uutta ja vanhaa sarjakuvaa Egmontin tallista. Aloittakaamme niistä kohkaaminen pikaisella vilkaisulla kyseisen kattauksen nostalgisimpaan kaksikkoon, eli Korkeajännityksen ensimmäisen vuosikerran näköispainokseen sekä Mustanaamion ja Dianan rubiinihääjuhlaa kunnioittavaan juhlajulkaisuun.

Mustanaamion ja Diana Palmerin välinen romanssi lienee sarjakuvamaailman tunnetuimia rakkaustarinoita. Ja siitä on todellakin on jo 40 vuotta, kun Vaeltava aave ja Diana sanoivat toisilleen kyllä. Tämä tapahtuma herätti huomiota ympäri maailman, ja nyt juhlistamme merkkivuotta tällä kirjalla, joka seuraa sankaripariskuntaamme sen myötä- ja vastoinkäymisissä. Luonnollisesti tarinakattaus kruunataan satuhäillä viidakon sydämessä!

Ennen satuhäitä on kuitenkin monta mutkaa matkassa. Suoran toiminnan miehenä Mustanaamio ei isommin peitellyt ihastumistaan. Viidakon romanttisin mies teki tahtonsa tiettäväksi jo vuonna 1938.

Dianan mielestä avioliitto viidakossa asustavan naamioidun miehen kanssa oli mitä parhain ajatus, mutta esimerkiksi sukulaiset eivät olleet samaa mieltä.

Ja jahkailuksihan se sittemmin meni, kuten nämä tunnelmat vuodelta 1955 todistavat.

Varsinaiseen juhlahumuun sukellamme luonnollisesti vuoden 1977 seikkailuissa, mutta palaamme aiheeseen myöhemmin. Tätä sarjakuvaromantiikan juhlajulkaisua ei kannata parisuhdehuumorin ja/tai seikkailuviihteen ystävän jättää väliin. Mustanaamio & Diana: Rubiinihäät sarjakuvakauppiailla 25.10.2017!

Romantiikan lisäksi tarjoilemme juhlavan kattauksen jännitystä, sillä tarjoilemme Suomen toiseksi vanhimman jatkuvasti ilmestyvän sarjakuvalehden ensimmäisen vuosikerran yksissä kansissa! Luvassa on siis kauan kaivattua Korkeajännityssarjaa vuodelta 1953.

Ehkäpä pienenä yllätyksenä 1953 jännityskattaus tarjoilee sotaviihteen sijaan brittiläisen jännitysviihteen valioita herramiesseikkailijoista yliluonnolliseen kauhuun. Ensimmäisessä numerossa sarjakuvasovitetaan Edgar Wallacen kauhujännäri The Door with Seven Locks.

Tarjolla on siis yliluonnollisella maustettua kauhujännitystä.

Kauhusta siirrymme H. C. McNeilen kirjailijanimellä Sapper luoman herrasmiesseikkailija Bulldog Drummondin pariin.

Drummondin kolhittua konnat ketoon on herrasmiesetsivän aika ryhtyä samanhenkiseen toimintaan Ernest Dudleyn tarinassa Taistelu Sir Henry Frenshamin testamentista.

Herrasmiesten jälkeen on vuoro konnan varastaa huomio, kun Sax Rohmerin luomuksista kuuluisin pistää tuulemaan. Fu Manchulla onkin kunnon resurssit konnantöihin.

Hillityn tyylikästä ja arvonsa tuntevaa vanhan hyvän ajan toimintasarjakuvaa klassikoita arvostavaan makuun siis. Myös Korkeajännityssarja 1953:n antimiin palaamme tarkemmin lähitulevaisuudessa. Tämäkin tuhti sarjakuvakirja karauttaa sarjiskauppoihin 25.10.2017!