Tex Willerin voitokas vuosi 2017

08.12.2017 Tri Tuomio

Vuosi 2017 hiipii kohti loppuaan ja on aika luoda katsauksia kuluneen vuoden tähtihetkiin ja valmistautua vuoden 2018 kuvioihin. Otetaanpa tällä kertaa Tex Willer tähtäimeen ja hehkutellaan tämän vuoden huippukohdat. Kaikki nämä julkaisut löytyvät hyvin varustelluista kirja- ja sarjakuvakaupoista. Samaan syssyyn voikin sitten hoidella ensi vuoden Tex-erikoisjulkaisut kotiin tuttuun tapaan tilaamalla. Aikaa suorittaa kyseinen operaatio on tammikuun loppuun saakka.

Aloitetaan katsaus Maxi-Texeillä. Taistelujen silta paketoi yksiin kansiin Pasquale Rujun juoniman ja Ugolino Cossun kuvittaman verioopperan. Sisällissodan ja orjuuden traumat purkautuvat Louisianan ja Teksasin rajalla. 288 sivua. Tämän vuoden toiseen Maxi-Texiin verrattuna erittäin maanläheistä ja realistista toimintaa. Historiaa ei tässä julkaisussa isommin kaunistella. Suosittelemme vakavilla teemoilla ladatun historiallisen lännenviihteen ystäville.

Tilaa Taistelujen silta!

Vuoden toista Maxi-Texiä Mefiston varjo tähdittävät tekijäpuolella Tex Willerin luojat, Gianluigi Bonelli ja Aurelio Galleppini. Klassikkotarinassa mestarismiehet päästävät irti luovuutensa demonisimmat puolet, eli Tex ja kumppanit saavat riesakseen Mefiston ja Yaman. Fanisuosikit pistävätkin päähenkilökaartimme puntit tutisemaan kerran jos toisenkin ennen vääjäämätöntä selkäsaunaa. Klassikkoseikkailu on julkaistu aikaisemmin vuoden 1982 numeroissa 11–15 ja se jätti jo silloin lähtemättömän jäljen tähänkin sarjakuvatoimittajaan. 402 sivua parasta mahdollista kauhulänkkäriä! Lue esittely täällä!

Tilaa Mefiston varjo!

Maxien jälkeen suurennuslasin (heh) alle päätyvät vuoden 2017 suuralbumit. Aloitamme kevään väriläiskällä: kahden tarinan kattaus Painted Desert/Uhka Montanassa korkataan Mauro Bosellin ja Angelo Stanon auringon paahtamiin aavikkomaisemiin sijoittamalla ajojahdilla. Painted desertistä siirrymme huomattavasti pohjoisempiin ja hyisempiin Montanan maisemiin. Gianfranco Manfredi juonii. Giulio De Vita ja Matteo Vattani hoitavat visuaalisen puolen. Suositellaan Texinsä ajoittain värillisenä haluaville! Lue esittely täällä!

Tilaa Painted Desert/Uhka Montanassa!

Jos aseella uhataan, niin Tri Tuomio saattaa nostaa henkilökohtaiseksi suosikikseen vuoden 2017 toisen suuralbumin. Loistava lainsuojaton on siinä määrin täydellinen lännenseikkailu. Vanha kehäkettu Mauro Boselli pistää parastaan ja Stefano Andreucci vastaa kuvittajana haasteeseen. Tässä tarinassa on kaikkea kostoteemasta ajojahdin kautta ystävyyteen, yhteishenkeen ja petturuuteen. Todella huumaava visio Texin villeiltä nuoruusvuosilta. Tarkempi esittely täällä!

Tilaa Loistava lainsuojaton!

 

Vuoden painavin Tex-julkaisu on luonnollisestikin Tex-kirja Mestari kylvää kuolemaa. 786 sivua ja kolme pitkää klassikkoseikkailua takaavat pitkäkestoisen ja aikaa kestävän lukunautinnon. Tarinat on julkaistu aikaisemmin vuosina 1989, 1997 ja 2002, mutta tällä kertaa isommassa koossa ja paremmalla paperilla. Kaksi tarinaa hullusta rikollisnerosta, joka kuuluu Texin konnagallerian mieleenpainuvimpiin hahmoihin, ja sokerina pohjalla Tex kenraali Custerin viimeisen sotaretken tarkkailijana. Suositellaan kaikille dekkarien, megalomaanisten konnien ja huolellisesti taustoitetun historiallisen lännenviihteen ystäville. Lue yksityiskohtaisempi esittely täällä!

Tilaa Mestari kylvää kuolemaa!

Tämän Tex-viisikon lisäksi vuonna 2017 näki päivänvalon viisi Tex Willer -kirjastoa ja 16 numeroa perus-Texiä, eli lännenviihdettä riittää hamstrattavaksi! Toki tuo perus-Tex kannattaa varmuuden vuoksi tilata kotiin kannettuna, niin ei jää numeron puolikastakaan väliin. Se onnistuu täällä!

Totuttuun tapaan myös Texin erikoisnumerot ovat tarjolla tilattavaksi rajoitetun ajan. Vuoden 2018 Maxit, Kronikat ja Suuralbumit voi siis tilata erittäin kohtuulliseen 85 euron kotiinkantohintaan. Tarjous päättyy tammikuun lopussa ja viivyttely kostautuu patikointihommina lehtipisteelle.