Sarjisfestarivinkit 2019

06.09.2019 Tri Tuomio

Viikonloppuna juhlitaan yksi sarjakuvaväen vuoden päätapahtumista, eli Helsingin Sarjakuvafestivaalit. Pistetäänpä sen kunniaksi kasaan pieni vinkkipaketti syksyn julkaisuistamme. Jos et pääse festareille, niin mars suosikkisarjakuvakauppiaan luo asioimaan! Support your local comics dealer! Seuraavaksi albumit käänteiseen aakkosjärjestykseen ja itse asiaan!
Yoko Tsuno tarjoaa aina kunnon annoksen hyvällä maulla toteutettua tieteisviihdettä ja seikkailusarjakuvaa. Odinin tuli ei ole poikkeus. Roistokopla varastaa superaseen ja uhkaa aiheuttaa ekokatastrofin. Yoko Tsuno tovereineen päättää pistää konnat pakettiin. Kauan kaivattu klassikko. Voit ostaa sen vaikkapa täältä.
Tex Willer Kirjasto 50 jatkaa Texin koko saagan paketointia. Restauroituna ja hillitysti väritettynä. Tarjolla on jälleen Texin seikkailujen kovinta kärkeä, sillä Texin koomisenkin kovaotteinen seikkailu Gilasina kuuluu toimittajan suosikkeihin. Gilas-kurmotuksen koominen kovaotteisuus vaihtuu seuraavassa tarinassa kylmääväksi kovaotteisuudeksi, kun Tex ei todellakaan tunne sääliä apasseja aseistanutta luopiokonnaa kohtaan. Ehtiipä Tex vielä oopiumiliigan kintereillekin tämän julkaisun sivuilla. Essentiaalia lännenviihtettä voit hankkia hyllyysi vaikkapa täältä.
Piko ja Fantasio kuuluvat syksyn merkkeihin. Uusissa seikkailuissa tarjoamme tällä kertaa vanhan seikkailun, sillä Fournierin juonima ja taiteilema Kätketty luostari ponnistaa vuodelta 1972. Tämä lähes viisikymppinen hyrskynmyrsky on pullollaan ajatonta kohellushuumoria ja vinhaa viivankäyttöä. Kaivattua kamaa tämäkin ja voit hankkia sen esimerkiksi täältä.
Nemi kohauttaa kaksi kertaa vuodessa ja nyt on syksyn albumin vuoro. Jos kuulut syksystä ja joulusta intoileviin tahoihin, niin tämä albumi on juuri sinulle. Kipakan parisuhdehuumorin ja laatufantasian ystäviä ei myöskään unohdeta. Löydät albumin Lehtipisteistä, sarjakuvapaupoista ja vaikkapa täältä. Blogihehkutuksemme albumista voi lukaista täältä.
Kun herrat Goscinny ja Morris ovat sorvin äärellä, niin tuloksena on parasta mahdollista Lucky Lukea. Saattue Uuteen Meksikoon onkin varsinainen lännenhuumorin helmi. Ikonisen albumin löydät sekä Lehtipisteistä että kirjakaupoista. Ja esimerkiksi täältä.
Sokeri löytyy jälleen pohjalta, mutta se on käänteisen aakkosjärjestyksen ansiota. Asterix ja Caesarin laakeriseppele löytyy nyt pehmeäkantisena laitoksena sekä Lehtipisteistä ja kirjakaupoista. Ilman tätä kodin kirjahylly ei ole sivistyskodin kirjahylly. Voit sijoittaa sestertiuksesi klassikkoon esimerkiksi täällä. Albumin esittelyn löydät täältä.

Tässä loppukesän ja alkusyksyn albumikattauksemme. Lokakuussa pääsemme ihmettelemään Punaparran paluuta ja Korkeajännityksiä vuodelta 1955. Niistä lisää myöhemmin!