Kiivasta kahakointia ja sahanpurusotilaita!

07.02.2020 Tri Tuomio

Nämä lähestulkoon jokaperjantaiset sarjakuvahehkuttelut pohjustetaan usein säätä kommentoimalla, ja niin tapahtuu tälläkin kertaa. Nyt sitä tosin vaatii hehkuteltava tuotekin, koska se sisältää lumista ja jäistä toimintaa. Ulkosalla lumista ja jäistä toimintaa voi juuri nyt harrastaa ainakin Tampereen korkeudella, mutta Helsingissä taitaa yhä olla maa mustana. Ikävä kyllä ainakin yksi meteorologi lupaa ensi viikolle vesisateita ja marraskuun paluuta koko eteläiseen Suomeen. Onneksi on sarjakuvia.
Vuoden ensimmäinen Korkeajännitys karauttaa Lehtipisteisiin ja tilaajien postilaatikoihin keskiviikkona 12. helmikuuta. Nyt kurkistamme se kansien väliin. Tämä toimintapaketti käynnistellään buurisodan tunnelmissa, kun buurikommando pistää britit koville.
Mike Knowlesin juonima ja Manuel Benet’n kuvittama tarina keskittyy brittiupseeri John Nortonin ja saksalaisen Eugen Von Hassen pitkään vihanpitoon. Upseerit jahtaavat toisiaan halki kolmen sotatantereen ja alaiset toimivat käsikassaroina koston kierteessä. Molemmat upseerit osoittautuvat sangen haastaviksi tapettaviksi, mutta silti Toisen on Kuoltava!
Jo luvattuja lumisia ja jäisiä tunnelmia tarjoaa Kiivas kahakka jäätiköllä. Tällä kertaa emme hyppää suoraan keskella kahakkaa, vaan ensin koulutetaan kommandoja vuoristo-oolsuhteisiin. Myös lumikiiturit tulevat kommandoille tutuiksi jo koulutusvaiheessa. Viholliset puolestaan pääsevät tutustumaan niihin ilman ennakkovaroitusta.
Tarina huipentuu Grönlannin armottomilla jäätiköillä, kun kommandot saavat vastaansa sakemannien vuoristojääkärit. Gerge Low vastaa tarinasta ja Olivera kuvituksesta. Ruuti pysyy kuivana talvisissakin olosuhteissa ja pommikoneiden ystävillekin on tarjolla herkkua.
Tutun talvisesta toiminnasta siirrymme tutun metsäiseen kahakointiin. Tässäkin tarinassa koulutettaan kommandoja, mutta aikaa riittää elämästä nauttimiseenkin. Jätämme lukijoiden arvattavaksi seuraako tuoppien kilistelystä myös kapakkatappelun tapainen…
Kommandojen naapurissa tukikohtaansa pitävät kanadalaiset metsäsoturit, jotka ovat tukemassa sotatoimia tekemällä sitä mitä osaavat parhaiten, eli kaatamalla puita. Puita voi nimittäin kaataa myös natsien päälle. Natsien rivejä harvennetaan myös jousilla ja nuolilla, mutta kenties hieman yllättäen niitäkin käyttelevät kanukit. Sahanpurusoturit osaavat! Ja niin osaavat myös tämän seikkailun kasaan tahkonneet George Low ja Art Muller.
George Low on vastuussa tarinasta myös tämän kattauksen viimeisessä seikkailussa Panttivangit pelinappuloina. Vila ja Morahin jakavat kuvitusvastuun. Luvassa on kissa ja hiiri -leikkiä sodanjälkeisen Berliinin raunioissa, kun länsivaltojen ja Neuvostoliiton tiedusteluorganisaatiot ja erikoisjoukot ottavat yhteen.Majuri Jake Ryan joutuu siis pelinappulaksi, kun armoton neuvostoupseeri haluaa saksalaisen tiedemiehen takaisin turvalliseen selliinsä. Ryanin alaiset pistävä kovan kovaa vastaan, mutta ymmärtävät myös oluen arvon. Näin perjantain kunniaksi arvostamme eritoten tätä kahdessakin seikkailussa tapahtuvaa oluen arvostamista, ja niinpä toimittajakin suuntaa lähimpään real alea tarjoilevaan pubiin heti ja kun se vain on mahdollista. Matkalla sinne sisätyöläinen pääsee ulos nauttimaan kirpeästä pakkassäästä, joka alkaa olla jo ikävän harvinaista herkkua.
12. helmikuuta Lehtipisteistä löytyy myös Spider-Man 2/2020, joten mustavalkoisen sotatoiminnan lisäksi voit samalla kioskireissulla sulostuttaa kevättalveasi väreissä kylpevällä supersankaroinnilla! Ja jos länkkärit maistuvat, niin Nuori Tex Willer 2/2020 on myös pakkohankinta!

Tilaa Korkeajännitys!