Tex Willer Kirja

Tex Willer Kirjat tarjoavat lännenviihdettä niille, joiden mielestä vähemmän ei koskaan ole enemmän, vaan enemmän on aina enemmän. Kirjat kokoavat pitkiä Tex-seikkailuja tai useita pitkiä seikkailuja yksiin kansiin. Käytössä ovat myös parhaat mahdolliset painomateriaalit, joten vanhat ja kenties tututkin tarinat tarjoillaan tällä kertaa tarkimmalla mahdollisella viivalla ja leikkelemättöminä. Myös alkuperäistä pokkarijulkaisua suurempi sivukoko hemmottelee näiden seikkailujen ajan hampaalle immuunia sarjakuvataidetta.

Sarjan käynnisti vuonna 2010 Gianluigi Bonellin juonima ja Giovanni Ticcin kuvittama tarina Traaginen risti, joka kuuluu Tex-harrastajien ikisuosikkeihin. Kanadan metsissä kytee intiaanikapina, jonka Tex ja kumppanit sammuttavat muun muassa dynamiittia apunaan käyttämällä. Sivuja tässä julkaisussa oli kohtuulliset 368, mutta jo seuraava Tex Willer Kirja El Muerto täräyttää tiskiin yli 780-sivuisen tiiliskiven Tex Willerin 60-vuotisjuhlien kunniaksi. Neljä pitkää seikkailua ja muutama harvinainen yhden sivun hupailu. Sarjakuvatoimittajalegenda Asko Alasen esipuhe silaa paketin.

Kapinan liekkejä Kanadassa (2015) kellottaa sekin hurjat 784 sivua ja sen kansien väliin on pakattu kolme lännenseikkailua kolmelta vuosikymmeneltä. Tarjolla on pohjoisen jylhiä metsämaisemia, suljetun huoneen mysteeri ja lujanyrkkistä toimintaa suurkaupunkiympäristössä. Flagstaffin suuri vehkeily (2016) jatkaa jyhkeällä sivumäärällä herkuttelua ja sen nimitarina on kaikkien aikojen pisin yksittäinen Tex-seikkailu. Rima asetetaan korkealle, mutta kakkostarina Mies ilman menneisyyttä vastaa haasteeseen.

Toistaiseksi viimeinen jättikirja Mestari kylvää kuolemaa näki päivänvalon 2017. Texin konnagalleria tarjoilee useita ikimuistoisia ilkimyksiä. Esimerkiksi Mefisto, Yama ja Proteus ovat antagonisteja, joita lukijan on ilo inhota. Kelmikatraan helmiin kuuluu myös Mestari, jonka koko ura Texin sivuilla käydään lävitse tämän kokoelman kolmessa ensimmäisessä tarinassa. Jyhkeä opuksen neljäs tarina on Claudio Nizzin ja Giovanni Ticcin upeasti faktaa ja fiktiota sekoittava elegia preeriaintiaanien elämäntavalle. Kenraali Custerin viimeinen taistelu saa arvoisensa tulkinnan, joka varmasti vetää vakavammankin Amerikan rajaseutujen historian ystävän hartaaksi.

Järjestä

Aakkosjärjestys
Halvin ensin
Kallein ensin
Suosituin ensin
Uusin ensin