Tietosuojaseloste

Sisällysluettelo
Yleistä
Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot
Mitä henkilötietoja keräämme
Mihin käytämme henkilötietojasi
Miten säilytämme henkilötietojasi
Kenelle voimme luovuttaa henkilötietojasi
Mitä oikeuksia sinulla on

Evästekäytännöt
Yleistä evästeistä
Evästeet
Evästeillä saatujen tietojen käyttö
Sivuston käyttäjän mahdollisuudet vaikuttaa evästeiden käyttöön
Kolmansien osapuolien suorittama kohdentaminen

Yleistä

Tämä tietosuojaseloste sisältää tietoja Sinulle, koska Egmont Kustannus Oy Ab (“Egmont Kustannus”) kerää henkilötietoja Sinusta. Tämä tarkoittaa, että me olemme vastuussa henkilötiedoistasi.

Verkkosivuston käyttäjän (“Asiakas”) on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Egmont Kustannuksen palveluita.

Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

Käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjä on:

Egmont Kustannus Oy Ab (Y-tunnus 1781740-4)
Mechelininkatu 1a
00180 Helsinki

tietosuoja@egmont.fi

Mitä henkilötietoja keräämme

Asiakkaan antamat henkilötiedot:
• tunnistamistiedot kuten nimi
• yhteystiedot kuten postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero

Palvelun käytöstä havainnoidut ja analytiikan avulla johdetut tiedot:
• ostohistoria kuten ostetut tuotteet ja niiden hintatiedot
• toimitustiedot kuten valittu toimitusosoite
• verkkosivuston käyttö- ja selaustiedot sekä päätelaitteen tunnistetiedot

Mihin käytämme henkilötietojasi

Henkilötietoja kerätään ja käsitellään seuraavissa tarkoituksissa:
• asiakkuuden ylläpitämiseen
• tilausten toimitukseen, käsittelyyn ja arkistointiin
• verkkosivuston kehittämiseen
• asiakaskokemuksen kehittämiseen
• analytiikkaan ja tilastollisiin tarkoituksiin

Tietoja käsitellään Asiakkaan ja Egmont Kustannuksen väliseen asiakassuhteeseen, sopimukseen, sivuston käyttöön, asiakkaan erilliseen nimenomaiseen suostumukseen tai lainsäädännön velvoitteisiin perustuen.

Miten säilytämme henkilötietojasi

Säilytämme henkilötietosi vain yllä määritettyjen tarkoitusten täyttämiseksi tarvittavan ajan, kuitenkin enintään neljä (4) vuotta asiakassuhteen päättymisestä Medialiiton suosituksen mukaisesti. Joitain tietoja voimme säilyttää kuitenkin kauemmin, kun tällainen säilytysvaatimus on määritetty muussa laissa (esimerkiksi Kirjanpitolaki).

Kuka käsittelee henkilötietojasi

Henkilötietoihisi on pääsy niillä omilla työntekijöillämme, joiden työtehtävät sitä vaativat. Lisäksi käytämme luotettuja yhteistyökumppaneita, jolloin henkilötietoja voidaan tietosuojalainsäädännön sallimissa rajoissa siirtää kolmansille osapuolille. Kaikkien yhteistyökumppaniemme kanssa meillä on sopimuksissa huomioitu EU:n tietosuoja-asetukset ja muun lainsäädännön asettamat vaatimukset.

Kenelle voimme luovuttaa henkilötietojasi

Tietosuojalainsäädännön sallimissa rajoissa voimme luovuttaa henkilötietojasi tytäryhtiöillemme tai sivuliikkeillemme sekä neuvontantajillemme.

Voimme luovuttaa joitakin välttämättömiä tietoja kolmansille osapuolille toimituksen takaamiseksi sekä markkinointia varten. Luovutamme henkilötietojasi seuraaville yhteistyökumppaneillemme:
• analytiikka- ja tilastointikumppaneillemme
• sähköpostimarkkinointikumppaneillemme
• SMS-kumppaneillemme yhteydenpitoa varten
• kuljetusliikkeille tilauksien toimituksia varten
• maksunvälittäjille tilauksien maksamista varten
• perintäyhtiölle laskujen erääntyessä

Pidätämme itsellämme oikeuden luovuttaa henkilötietoja mikäli jokin laki, määräys tai laillinen velvoite näin edellyttää, tai voidaksemme avustaa oikeudellisessa tutkinnassa.

Keräämiämme henkilötietojasi voidaan siirtää Euroopan talousalueen (”ETA”) ulkopuolelle ja säilyttää sen ulkopuolella. Mikäli henkilötietoja luovutetaan ETA:n ulkopuolelle, huolehdimme riittävästä turvallisuudesta luovuttamalla tietoja sellaisiin maihin, joissa Euroopan komissio on katsonut tietojen suojauksen olevan riittävällä tasolla tai niin, että laadimme henkilötietoa vastaanottavan ei-ETA-yhteisön kanssa erillisen sopimuksen.

Mitä oikeuksia sinulla on

Mikäli sinulla on kysymyksiä siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, voit ottaa meihin yhteyttä.

Asiakkaana sinulla on oikeus milloin tahansa pyytää pääsyä omiin henkilötietoihisi sekä pyytää virheellisten henkilötietojesi poistamista, muuttamista tai korjaamista olemalla yhteydessä meihin. Sinulla on myös mahdollisuus rajoittaa tietojen käyttöä, pyytää niiden siirtoa järjestelmästä toiseen tai kieltää meitä käsittelemästä tietojasi.

Mikäli sinulla on huomauttamista tavastamme käsitellä henkilötietojasi, voit myös olla yhteydessä tietosuojavaltuutettuun.

Voit milloin tahansa kieltää henkilötietojesi käytön suoramarkkinointitarkoituksiin.

Evästekäytännöt

Yleistä evästeistä

Egmont Kustannus käyttää evästeitä alla kuvatuilla tavoilla. Evästeiden tarkoituksena on parantaa sivuston käyttökokemusta, kohdentaa markkinointia ja kerätä tilastollista tietoa sivuston kävijöistä.

Evästeet

Eväste (“cookie”) on tekstitiedosto, jonka selain tallentaa sivustollamme vierailevan kävijän päätelaitteelle. Tiedosto sisältää nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja tilastoida sivustollamme käyvät eri selaimet. Eväste tallennetaan käyttäjän päätelaitteelle vain kun käyttäjä vierailee sivustollamme. Vain evästeen lähettänyt palvelin voi myöhemmin lukea ja käyttää evästettä. Evästeet eivät vahingoita käyttäjän päätelaitetta tai tiedostoja eikä evästeitä voi käyttää haittaohjelmien levittämiseen.

Evästeiden ja muiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla parannamme sivustomme käyttäjäkokemusta mm. antamalla käyttäjälle mahdollisuuden olla syöttämättä käyttäjätunnustaan ja salasanaansa joka vierailukerralla erikseen. Evästeillä ja muilla vastaavilla tekniikoilla myös tutkimme sivuston toimintaa ja kehitämme sitä edelleen sekä seuraamme tilastollisesti sivuston kävijämääriä.

Käyttäjää ei voida henkilökohtaisesti tunnistaa pelkän evästeen avulla. Evästeiden avulla saatua tietoa voidaan yhdistää käyttäjältä muussa yhteydessä saatuun tietoon Tietosuojaselosteen mukaisesti.

Evästeillä saatujen tietojen käyttö

Egmont Kustannus hyödyntää evästeillä ja muilla vastaavilla tekniikoilla saatuja tietoja sivuston kävijämäärien sekä tavoitettavuuden seurannassa. Käytämme seurannassa Google Analytics ja Google Tag Manager -palveluita.

Evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla kerättyjä tietoja voidaan käyttää Egmont Kustannuksen kohdennetussa markkinoinnissa. Käytämme markkinoinnissa Google Ads ja Facebook Business Manager -palveluita. Egmont Kustannuksen luvalla Google voi käyttää anonyymin tunnistetiedon sisältäviä ensimmäisen osapuolen evästeitä (kuten Google Analyticsin evästettä) yhdessä kolmannen osapuolen evästeiden (kuten Facebook-pikselin) kanssa tietojen välittämiseen, optimointiin ja mainosten näyttämiseen sen perusteella, että käyttäjä on vieraillut Egmont Kustannuksen verkkopalvelussa.

Egmont Kustannus ei välitä tai luovuta käyttäjien henkilötietoja ulkopuolisille mainostajille tai mainosverkostoille.

Verkkosivuston käyttäjä voi koska tahansa poistaa käytöstä Google-mainonnan tai Google Ads -verkoston räätälöidyt mainokset mainosvalintojen hallintatyökalulla. Käyttäjä voi myös halutessaan estää Google Analytics -mittauksen käytön asentamalla selaimeensa lisäosan.

Sivuston käyttäjän mahdollisuudet vaikuttaa evästeiden käyttöön

Käyttäjän on mahdollista poistaa verkkosivuston lähettämä evästetiedosto selaimen asetuksista milloin vain. Evästeen poistaminen ei kuitenkaan lopeta tiedonkeruuta vaan ainoastaan poistaa aiemman käyttäjätietoihin pohjautuvan kohdennuksen. Selaimen asetuksista on myös mahdollista estää evästeiden avulla tapahtuva tiedonkeruu kokonaan. Evästeiden käytön estäminen voi vaikuttaa sivuston tai sen osien toiminnallisuuteen.

Kolmansien osapuolien suorittama kohdentaminen

Mainostajat ja mainosverkostot kohdentavat mainontaa ensimmäisen osapuolen, kuten Egmont Kustannuksen, sivuilta kerätyn seurantatiedon perusteella. Käyttäjä voi estää kolmansien osapuolten mainonnan kohdentamisen kokonaisuudessaan tai yrityskohtaisesti Your Online Choices -sivuston kautta.

Viimeisin päivitys tietosuojaselosteeseen 11.04.2020