Tilaus- ja toimitusehdot

Näitä tilaus- ja toimitusehtoja sovelletaan kaikkiin egmont.fi-verkkokaupan (“Verkkokauppa”) kuluttaja-asiakkaisiin (“Asiakas”). Tilausehdot tulevat sitoviksi ostaessasi tuotteita Verkkokaupasta.

Asiakkaat voivat ostaa Verkkokaupasta kaikkia Verkkokaupassa saatavilla olevia tuotteita. Tilauksiin sovelletaan Suomen lakia sekä näitä tilaus- ja toimitusehtoja. Egmont Kustannus Oy Ab (“Egmont Kustannus”) varaa oikeuden muuttaa tilaus- ja toimitusehtoja sekä Verkkokaupan tuotevalikoimaa.

Verkkokaupasta ostettujen tuotteiden toimituksesta vastaa Egmont Kustannus Oy Ab (Y-tunnus 1781740-4), PL 1269, 00101 Helsinki.

Asiakaspalvelu
Verkkokaupan asiakaspalveluun saa yhteyden sähköpostilla osoitteella verkkokauppa@egmont.fi.

Lehtitilauksiin liittyvissä kysymyksissä tilaajapalveluumme auttaa osoitteessa tilaajapalvelu@egmont.fi, puhelimitse arkisin klo 8-18 numerossa 0203 39000 (8,4 snt/min, jonotus on maksullista. Keskimääräinen jonotusaika alle 1 min) tai chatilla.

Tuotteiden hinnat
Tuotteiden kulloinkin voimassaoleva myyntihinta näytetään tuotteen tietojen yhteydessä ja lähetetään Asiakkaalle tilausvahvistuksella. Kaikki Verkkokaupan hinnat sisältävät kulloinkin voimassaolevan arvonlisäveron (kirja- ja lehtituotteissa 10%, muissa tuotteissa 24%).

Tuotteen ostohinta määräytyy ostohetkellä voimassaolevan hinnan mukaan. Egmont Kustannus varaa oikeuden muuttaa tuotteiden hintoja. Laista, asetuksista tai viranomaisten toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset korottavat hintoja vastaavasti määräysten voimaantulosta lukien. Korotukset koskevat myös jo tehtyjä tilauksia. Jos arvonlisävero tai jokin muu palveluihin liittyvä vero tai julkinen maksu tai niitä koskeva viranomaisten soveltamiskäytäntö muuttuu, Egmont Kustannuksella on oikeus välittömästi muuttaa hintoja vastaavasti.

Tilausten maksaminen
Verkkokaupan kautta tehdyissä tilauksissa maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830

www.paytrail.com

Egmont Kustannus varaa oikeuden käyttää maksutapakohtaisia lisiä.

Tilausvahvistus
Verkkokaupasta tehdystä tilauksesta lähetetään tilausvahvistus Asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen.

Tuotteiden toimitus
Varastossa olevien tuotteiden toimitusaika on noin viikko. Yhdellä tilauksella Asiakkaan ostamia tuotteita voidaan toimittaa useammassa erillisessä ja eri aikaan saapuvassa paketissa. Lehtitilaukset alkavat aina seuraavasta mahdollisesta numerosta.

Toimituskulu on 6,90€ tilausta kohden. Lehtitilauksissa toimituskulut sisältyvät tilaushintaan. Mikäli verkkokaupassa tehdyn tilauksen loppusumma, poislukien lehtitilaukset, on yli 50,00€, ei toimituskuluja peritä. Tilaukset toimitetaan postin välityksellä tilauksen yhteydessä Asiakkaan valitsemaan SmartPost-automaattiin. Asiakas vastaa hänelle sopivimman SmartPost-automaatin valinnasta. Mikäli Asiakas valitsee SmartPost-automaatin, joka sijaitsee yksityistiloissa, vastaa Asiakas siitä, että hänellä on pääsy kyseiselle automaatille.

Tuotteita voidaan toimittaa myös ulkomailta. Tilaamalla Verkkokaupasta Asiakas antaa Egmont Kustannukselle valtuutuksen ilmoittaa Asiakas tavaranhaltijaksi/ilmoittajaksi maahantuonnissa.

Verkkokaupasta ei toimiteta kirjatuotteita ulkomaille.

Virheellinen toimitus
Egmont Kustannus vastaa tuotteiden lakisääteisestä virhevastuusta. Mikäli tuotteessa on virhe tai tuote on vahingoittunut toimituksessa, tulee Asiakkaan viipymättä toimituksen vastaanottamisesta tehdä ilmoitus asiasta Verkkokaupan asiakaspalveluun. Ilmoituksen mukaan tulee liittää kuvaus virheestä, ja on suositeltavaa liittää mukaan myös kuva tuotteen virheellisestä kohdasta asian käsittelyn nopeuttamiseksi.

Asiakkaan tulee palauttaa virheellinen tuote ilman aiheetonta viivytystä. Verkkokaupan asiakaspalvelu antaa Asiakkaalle tiedot virheellisen tuotteen ilmaiseen palautuslähetykseen. Virhe korvataan pääsääntöisesti lähettämällä Asiakkaalle virheetön tuote tilalle ilman, että tästä aiheutuu Asiakkaalle kustannuksia. Jos virheettömän tuotteen lähettäminen ei ole mahdollista, palautetaan Asiakkaalle tuotteen ostohinta.

Tuotteiden palautusoikeus
Verkkokaupasta ostetun tuotteen voi palauttaa 14 päivän kuluessa sen vastaanottamisesta. Asiakas vastaa palautuksen postikuluista. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön, myyntikelpoinen ja huolella pakattu. Asiakas on velvollinen liittämään palautuksen mukaan tulosteen verkkokaupan tilausvahvistuksesta sekä Asiakkaan tilitiedot rahapalautusta varten. Toimituskustannuksia ei palauteta Asiakkaalle. Palautukset tulee lähettää osoitteella:

Egmont Kustannus Oy Ab
Verkkokauppapalautus
PL 1269
00101 Helsinki

Vastuunrajoitus
Egmont Kustannus ei vastaa ylivoimaisen esteen (ns. force majeure) aiheuttamista viivästymisistä eikä tuotteiden virheellisen kunnon tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista.

Kuluttajasuoja
Virhetilanteessa kuluttajalla on aina kuluttajansuojalain antamat oikeudet saada hyvitystä tuotteen virheestä. Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Lehtitilauksia koskevat lisäehdot

Tilaussopimus
Asiakkaan on oltava yli 18-vuotias. Asiakas vakuuttaa antaneensa tietonsa oikeina ja ajantasaisina ja tutustuneensa näihin tilausehtoihin ja tietosuojakäytäntöihimme Tietosuoja-sivulla. Tehdessään tilauksen Asiakas hyväksyy nämä tilaus- ja toimitusehdot ja sitoutuu voimassa oleviin ehtoihin.

Tilaussopimus syntyy, kun Egmont Kustannus on hyväksynyt tilauksen toimittamalla asiakkaalle tilausvahvistuksen. Tilausvahvistus Verkkokaupasta ostettuihin tilauksiin lähetetään tilauksen käsittelyn yhteydessä sähköpostitse. Asiakas saa tilausvahvistuksessa erittelyn tilauksen sisällöstä. Tilaus on voimassa tilauksen tiedoissa kerrotun ajan.

Arvonta
Jos tilaukseen liittyy arvonta, sen säännöt löytyvät arvonnan yhteydestä.

Asiakastiedot
Tilatakseen lehtiä Verkkokaupasta tai Egmont Kustannuksen yhteistyökumppaninsa kanssa yhteistyössä toteuttamalta kampanjasivustolta tai tilauskupongilla, on Asiakkaan ilmoitettava seuraavat vaadittavat henkilötiedot: etu- ja sukunimi, lähiosoite, postinumero ja -toimipaikka, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Vaadittavat tiedot voivat vaihdella kanavakohtaisesti. Asiakas voi päivittää henkilötietojaan ottamalla yhteyttä tilaajapalveluun tai kirjautumalla egmont.fi-sivustolle. Lisäksi Egmont Kustannus päivittää Asiakkaan nimen perusteella postiosoitetietoja automaattisesti.

Asiakkaiden tiedot viedään EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiseen asiakas- ja markkinointirekisteriin. Asiakas voi kieltää tietojensa käytön markkinointitarkoituksiin ilmoittamalla asiasta Egmont Kustannuksen tilaajapalveluun. Lisätietoa käsittelystä, rekisteröidyn oikeuksista ja muusta tietosuojasta löydät Tietosuoja-sivulta.

Asiakkaalle lähetetään tilausvahvistuksen yhteydessä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen edellyttämä henkilötietojen käsittelystä ja yksityisyyden suojasta kertova tietosuojailmoitus.

Hinnat
Lehtitilauksen hinta on tilauksen yhteydessä ilmoitettu hinta. Hinta näkyy Asiakkaalle lähetetyssä tilausvahvistuksessa. Kampanjahinnat saattavat vaihdella eri myyntikanavissa. Kulloinkin voimassa olevat normaalihinnat ovat aina nähtävissä Tilaushinnat-sivulta. Ulkomaille toimitettaviin tilauksiin lisätään toimituskulut.

Lehtitilauksen tilausjakson pituus voi ilmestymisaikatauluista johtuen vaihdella, mutta tilaus sisältää aina tilauksen yhteydessä ilmoitetun numeromäärän.

Tilausten maksaminen
Chatin kautta, sähköpostitse, puhelimitse tai kupongilla tehdystä tilauksesta sekä tilausjakson uudistumisen jälkeen uudesta tilausjaksosta lähetetään Asiakkaalle lasku. Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, Egmont Kustannuksella on oikeus keskeyttää tilaus. Maksuhuomautuksen toimittamisesta perimme 5 eur maksuhuomautuslisän. Egmont Kustannuksella on oikeus periä viivästyneistä maksusuorituksista korkolain mukaista viivästyskorkoa. Mikäli Asiakas ei maksa erääntynyttä laskua maksuhuomautuksesta huolimatta, voidaan saatava siirtää perintätoimiston perittäväksi.

Asiakas voi tehdä Verkkopankissaan e-lasku-sopimuksen Egmont Kustannuksen lehtitilauksista. Mikäli asiakkaalle ei ole e-lasku-sopimusta Egmont Kustannuksen kanssa, lähetetään Asiakkaalle lasku postitse. Egmont Kustannus varaa oikeuden lisätä paperisena lähetettyihin laskuihin laskutustapalisän laskua kohden.

Tilaaminen ja toimitus
Mahdollinen tilaajalahja toimitetaan laskun maksamisen jälkeen postitse Asiakkaan (tilauksen maksajan) osoitteeseen noin 4 viikon kuluessa. Tilaajalahjaa ei ole mahdollista vaihtaa toiseen. Tilaajalahjoja on saatavilla rajoitettu määrä. Egmont Kustannuksella on oikeuskorvata tilaajalahja toisella tilaajalahjalla, mikäli alkuperäistä tilaajalahjaa ei ole saatavilla sen toimitushetkellä, tai mikäli korvaamiseen on muu painava syy.

Huomaathan, että Posti säilyttää paketteja vain 7 vuorokauden ajan. Noutamatta jätettyjä tilaajalahjapaketteja ei lähetetä toistamiseen. EU-maihin toimitettaviin tilaajalahjoihin lisätään toimituskulut. Tilaajalahjoja ei toimiteta EU-maiden ulkopuolelle.

Tilaus jatkuu automaattisesti kestotilauksena, ellei tilausta ole erikseen määritetty määräaikaiseksi esimerkiksi tarjouksesta annettujen tietojen yhteydessä. Kestotilauksen laskutusjakson pituus kerrotaan aina tilauksen yhteydessä. Määräaikainen tilaus päättyy automaattisesti tilatun jakson jälkeen.

Kestotilauksen tilausmaksu laskutetaan kulloinkin voimassa olevaan kestotilaushintaan, joka on aina edullisempi kuin vastaavan pituisen määräaikaisen tilauksen normaalihinta. Kestotilaushinnan tilaamallesi lehdelle löydät Lehtien tilaushinnat-sivulta.

Kestotilaus jatkuu ilman erillistä uudistamista, ellei Asiakas irtisano tilaustaan tai muuta sitä määräaikaiseksi. Irtisanomisilmoitus päättää kestotilauksen aina meneillään olevan laskutusjakson loppuun. Jos Asiakas irtisanoo kestotilauksen kesken kauden ennen laskun maksamista, veloitetaan tilauksen päättymiseen saakka toimitetut lehdet irtonumerohintaan. Irtonumerohinnat löydät Lehtien tilaushinnat-sivulta.

Kustantaja pidättää oikeuden lehden ilmestymisaikataulun muutoksiin. Kustannusten noustessa merkittävästi pidättää Egmont Kustannus itselleen oikeuden periä tilaajalta lisämaksun tai vastaavasti lyhentää tilauskautta.

Toimituskulut
Suomeen toimitettavien lehtitilausten ja tilaajalahjojen toimituskulut sisältyvät tilaushintaan. EU-maihin toimitettaviin lehtitilauksiin lisätään toimituskulut 5 eur/numero ja muihin maihin 8 eur/numero. Tilaajalahjojen toimituskulut EU-maihin ovat 10 eur/tilaajalahja. Erikoistuotteiden toimitus hinnoitellaan erikseen.

Lehtitilaukset ulkomaille
Jos haluat tehdä lehtitilauksen Suomen ulkopuolelle, ota yhteyttä tilaajapalveluumme.

Tilaussopimuksen purkaminen
Egmont Kustannus voi päättää tilaussopimuksen, jos Asiakas on rikkonut näitä ehtoja olennaisella tavalla eikä huomautuksesta huolimatta ole korjannut menettelyään. Maksun maksamatta jättäminen maksuhuomautuksen jälkeen on esimerkki tällaisesta tilanteesta.

Lehtitilauksen peruutus
Asiakkaalla on kuluttajansuojalain 6:14 nojalla oikeus peruuttaa etämyynnissä tekemänsä tilaus 14 päivän kuluessa tuotteen/ensimmäisen tuote-erän vastaanottamisesta. Asiakkaan mahdollisesti vastaanottamia tuotteita ei tarvitse palauttaa. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruutusilmoitus voi olla vapaamuotoinen ja sen voi tehdä suullisesti tai kirjallisesti tilaajapalveluun. Kirjallinen peruutusilmoitus tulee lähettää osoitteella Egmont Kustannus tilaajapalvelu c/o Jaicom Oy, Aleksis Kiven katu 17, 00150 Helsinki ja sen tulee sisältää seuraavat:

Ilmoitan, että haluan peruuttaa tekemäni sopimuksen, joka koskee seuraavien tavaroiden toimittamista / seuraavan palvelun suorittamista:
– tilatun lehden nimi
– tilauspäivä / vastaanottopäivä
– Asiakkaan etu- ja sukunimi
– Asiakkaan postiosoite
– allekirjoitus
– päiväys

(OM:n asetus 1140/2014, Liite II)

Viimeisin päivitys tilaus- ja toimitusehtoihin 27.03.2020